Wie ben ik

Home / Wie ben ik

christelijke jongeren hulpverlener in harderwijk, ermelo, Putten, Amersfoort, Zwolle, NunspeetWat ben ik? Jongerencoach, studentencoach en nuchtere hulpverlener in Harderwijk, online tekstenschrijver, inval leerlingbegeleider, freelancer, blogger, noem maar op. Maar dat weet je ondertussen. Nu gaat het erover WIE en HOE ik ben.

Mijn naam is Chiel Voerman(1977), geboren in Harderwijk en via Zuidlaren, Nunspeet en Breukelen sinds 2010 ook weer woonachtig in Harderwijk. Getrouwd met Corrieke en samen hebben we drie prachtige kinderen. We zijn lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ermelo. Waarom vertel ik dat erbij? Omdat het een feit is dat ik een christelijke jongerencoach ben.

Nuchtere snel denkende coach

Al tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening had ik al een haat-liefde verhouding met de hulpverlening. Te gekunsteld en te veel procedures. En teveel mensen die zich belangrijk voelen.

En toch…wat een uitdaging en voldoening geeft het als je iemand een Stuk Verder kan helpen door logisch nadenken, een gesprek of een kleine aanwijzing. Een sociaal pedagogisch hulpverlener ben ik dan ook wel maar ik voel mij meer een coach. Ik hou ervan om dingen te maximaliseren en mensen de inspireren.

Ik heb het geluk gehad een outplacementtraject te doen. In dat traject deed ik o.a de Meyers-Briggs Type Indicator. De MBTI typeert mij als een inspirator:

“Enthousiast, idealistisch en creatief. Kunnen bijna alles wat hen interesseert. Zij hebben uitstekende vaardigheden om met mensen om te gaan. Willen hun leven leiden in overeenstemming met hun innerlijke waarden en normen. Opgewonden door nieuwe ideeën maar vinden details saai. Open- minded en flexibel, met een breed scala aan interesses en vaardigheden. Een goed inzicht, zijn enthousiast, innovatief, veelzijdig en onuitputtelijk in het nagaan van nieuwe mogelijkheden.”

Ik hou van de grote lijnen, maar voor een ander ben ik perfectionistisch.Dat komt weer uit een andere test met een andere invalshoek: maximaliseren en inspireren. En dat past ook bij mij.

De hoofdtaak van een Sociaal pedagogisch hulpverlener is ervoor zorgen dat de ‘cliënt’ zo gelukkig en normaal mogelijk kan leven mét zijn nare ervaringen, handicaps en stoornissen. Daarvoor gebruik je je kennis over handicaps en stoornissen en over dat wat we ‘normaal’ noemen. En hoe breng je dat zo dicht mogelijk bij elkaar. Ik combineer mijn kennis en ervaringen met mijn persoonlijkheid en dat maakt dat ik die nuchtere hulpverlener in Harderwijk ben. Voor tieners, jongeren, studenten, jongvolwassenen en verder iedereen die zich herkent in mijn visie en aanpak.

Levensthema’s

Hoogbegaafdheid: hoogbegaafdheid of meerbegaafdheid kom ik steeds vaker tegen. Ik herken jongeren met hoogbegaafdheid snel en dan heb ik het vooral over de onderpresteerders. Ik voel mij verwant met deze jongeren en ik herken de ‘problematiek’ ook binnen mijn eigen gezin.

Autisme: Vanaf mijn stagejaar bij een woon-/werkgemeenschap voor normaal begaafde mensen met autisme heeft het thema mij niet meer losgelaten. Het autisme kwam ik tegen in al mijn werkplekken: als zorgcoördinator en leerlingbegeleider in het voortgezet onderwijs, als woonbegeleider in een woongroep bij mensen met een verstandelijke beperking en als ambulant begeleider bij verschillende instellingen binnen de GGZ. Maar ik kan ook goed zonder het thema autisme.

Rechtvaardigheid: zo’n ander thema waar ik steeds tegenaan loop. Ik krijg veel energie van onrechtvaardigheid en ik wil mij er voor inzetten dat de boel weer recht komt te staan.

Jongeren: Het is genieten om een stuk met jongeren mee te mogen lopen. Daar kan ik veel van leren. Het leuke van jongeren en studenten is dat ze vaak denken in concepten en stellig heden. Dat maakt het leuke gesprekspartners, past bij mijn prikkelende stijl.

Had je al gelezen hoe ik er voor gekozen heb om geen missie en visie te hebben? Hulpverlener zijn is een levensstijl. En zo wil ik dienstbaar zijn aan de cliënten die ik mag coachen of ondersteunen. En met die instelling ben ik ook beschikbaar voor werkzaamheden die passen bij mijn persoon.

En nu weer gauw naar dat wat ik misschien voor jou kan doen: Hulp, ondersteuning, coaching, begeleiding, etc.

Zoek jij coaching?

Zoek jij een freelancer voor onderwijshulpverlening

Zoek jij een seo-tekstschrijver voor je zelfstandige hulpverleningspraktijk? Of een tektstschrijver om je documenten een Stuk Verder te Schrijven? Kijk dan eens op mijn andere website.

Volg en praat mee!
It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lees dit ook eens

  • Mooi dat je mij gevonden hebt. Ik ben een christelijke hulpverlener voor jongeren. Maar ik noem mij liever jongerencoach of studentencoach. Dat klinkt alsof je…
  • Iedereen die zich herkend in mijn manier van werken en in mijn visie op de hulpverlening is van harte welkom. Ik woon in Harderwijk maar…
  • Psychosociale Hulpverlening voor jongeren in Harderwijk en omgeving,  jong volwassenen die midden in 't leven staan en toch op de een of andere manier Stuk…
  • Ik werk zo af en toe eens samen met college zelfstandig ondernemers of ik neem hun diensten af. Op deze pagina staan wat van deze…
Zal ik jou zelf even bellen?