Studentencoach

Home / Studentencoach

Ik ben studentencoach. Dat betekent dat ik met veel jongeren en studenten spreek die vastlopen in hun studie of vastlopen in hun persoonlijk leven.

Coaching voor studenten is niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan studententijd. De periode dat je studeert aan hogeschool, universiteit of mbo zou de leukste tijd van je leven moeten zijn. Tenminste, dat is het plaatje dat daarover geschetst wordt.

Omdat studeren steeds duurder wordt is een studentencoach geen gek idee. Studerende jongeren vinden het vaak moeilijk het hoofd boven het water te houden. Dat is de werkelijkheid. Studievertraging oplopen is niet handig deze dagen. Coaching kan voor deze studerende jongeren net de hulp zijn waardoor een studie toch gehaald wordt.

Maar coaching voor studenten is soms niet voldoende. Soms heb je gewoon hulp nodig! Omdat je het echt alleen niet redt. Coaching die grenst aan psychosociale hulpverlening is dan wat je nodig hebt. Als studentencoach biedt ik zulke nuchtere hulp aan studenten.

Voor wie is de studentencoach:

 • Voor het eerst op kamers, maar ben je daar wel aan toe in je hoofd?
 • Geen bemoeienis meer van je ouders, maar euh,… ze deden eigenlijk best wel veel.
 • Ik heb die PDD-NOS jaren genegeerd maar nu loop ik er toch wel even keihard tegen aan. Hoe plan ik mijn studie?
 • Ik doe een studie maar ik merk dat ik Stuk loop tegen eigenaardigheden van mijzelf.studentencoach
 • Studentencoaching lijkt mij wat want ik wil regelmatig mijn leven ordenen.
 • Ik heb nu echt last van mijn jeugd en ik wil daar graag mee leren omgaan.
 • Ik voel mij eenzaam en nutteloos
 • Ik voel mij anders dan anderen, wat is er aan de hand? Ik ben hoogbegaafd? Autistisch? Hoog gevoelig?
 • het lukt mij niet om contact te maken met anderen
 • ik denk dat ik misschien homofiel ben maar ik durf er niet over te praten

Misschien heb je behoefte om regelmatig even te praten over de dingen die je meemaakt of waar je tegen aan loopt op school, je gezin of op het werk. Maar wil je niet een langdurig of langdradig moeilijk traject in met psychologen en andere mensen die het goede met je voor hebben, dan is het misschien een idee dat wij elkaar eens spreken.

Ik ben een nuchtere en doorgaans vrolijke studentencoach die jou graag helpt inzicht te krijgen hoe het komt dat je steeds tegen dingen aanloopt en vooral wat je zou kunnen doen zodat het anders wordt. Soms kan het leven gewoon leuker en gemakkelijker, maar moet je er alleen nog even op gewezen worden. Coaching voor studenten is prikkelend en stevig en soms doet het zeer.

Ben je hoogbegaafd over heb je het vermoeden dat je het wel eens kan zijn? Of heb je ADHD, Autisme, PDD-NOS of Asperger, ik kan je helpen om overzicht te krijgen in je leven, prioriteiten te stellen en inzicht te krijgen in de dingen die verkeerd gaan. Hoe speelt jouw diagnose een rol in je leven en hoe kan je er een sterk punt van maken? Hoe ik over autisme, jongeren en onderwijs denk kan je lezen in mijn blog waar ik regelmatig mijn gedachten neer zet.

Ja ik wil een studentencoach!

Doe iets! Neem jezelf serieus. Neem contact op via Facebook of Google+. Of kijk je liever eerst even naar mijn visie en methodiek. Ik woon zelf in Harderwijk maar ik kan ook naar je toekomen in Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn noem maar op. Of op een station tussen je studentenkot * en de ouderlijke wasmachine. Om het nog gemakkelijker te maken hoef je alleen maar onderstaande gegevens in te vullen. Dan neem ik contact met je op.

* Ik kom alleen bij jongens op hun studentenkamer voor gesprek. Dat snap je vast.

Wat is het onderwerp

Wat is je naam?(verplicht)

Wat is je emailadres? (verplicht)

Waar zou je het over willen hebben?

Wanneer mag ik jou terug bellen? Welke datum, welk tijdstip is handig?

Wat is je telefoonnummer?

Ik ga proberen jou te bellen op het tijdstip dat je noemt. We hebben in ieder geval snel contact. Voeg mijn emailadres infoadstukverder.nl vast toe aan je contactpersonen zodat e-mails van mij niet in je spam terecht komen. ad staat uiteraard voor @.

Volg en praat mee!
It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lees dit ook eens

 • Is coachen via internet voor jongeren niet een mooie eigentijdse vorm van hulpverlening? Afstand speelt geen rol en tijdstip hoeft dat ook niet per se…
 • Als jongerencoach probeer je soms leven te krijgen in een jongere. Jongeren zijn soms platgewalst door hun ouders, door docenten of soms zelfs door de…
 • Op zoek naar een tijdelijke leerlingbegeleider of zorgco√∂rdinator? Of is de relatie tussen u en de leerling zo verpest? Dan kan ik de leerling overnemen…
 • Ik hoor het wel vaker de laatste tijd: ik denk dat ik gek ben! Het is niet eens meer een vraag maar een soort uitroepteken…
Zal ik jou zelf even bellen?