Problemen op school

Home / Problemen op school

Veel problemen op school komen soms door iets wat in de leerling zit maar net zo vaak door iets wat in de school zit. De grootte van de klas bijvoorbeeld of de organisatie van de onderwijsinstelling die niet helemaal op orde is.

Wat de problemen op school ook zijn, ik wil je er graag mee helpen.

Hoogbegaafdheid

Ik ben officieel geen hoogbegaafdheidsspecialist. Maar ik kan je zeker volgen als je los gaat. Daarom wil ik je graag helpen als je vastloopt door je (vermeende) hoogbegaafdheid. Ik noem mijzelf gewoon een snelle denker dat klinkt wat minder problematisch en ik vind dat juist handig. Binnen het voortgezet onderwijs heb ik veel leerlingen begeleid die meerbegaafd of hoogbegaafd waren. En ook weten steeds meer ouders van kinderen bij wie hoogbegaafdheid vermoed wordt mij te vinden. Lees ook hier eens over hoogbegaafdik heb veel problemen op schoolheid en misschien herken jij jezelf wel.

Autisme

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met autisme binnen en buiten het onderwijs. Ik help je graag jezelf en anderen beter te begrijpen. Ook help ik jouw omgeving om jou beter te begrijpen. Lees mijn blog voor mijn ideeën over autisme. Binnen het voortgezet onderwijs en in het hbo kunnen we veel doen voor jou.

Gewoon stuk gelopen

Als je bent stuk gelopen door ‘t een of ander krijg je snel problemen op school. Of eigenlijk kan je beter zeggen: cijfers en afwezigheid zijn vaak een teken van moeilijkheden in je leven. School moet zo lang mogelijk doorgaan en dus moet je zo snel mogelijk hulp hebben. Krijg je dat niet op school, klop dan bij mij aan.

Motivatie

Er zijn veel mensen die zeggen dat motivatie van binnen uit moet komen. Dat is in principe ook wel zo, maar er moet wel eerst iets buiten jouw lijf zijn wat die motivatie wakker maakt. Een bemoediging, een goeie trigger, iets wat je jaloers maakt of wat dan ook. Ben jij niet meer gemotiveerd voor school dan heb je een groot probleem. Want school is verplicht namelijk en volgens anderen heel ‘goed voor je’. Wie weet ontdek jij net als het meisje in dit blog dat je voor jezelf naar school gaat!

Ik zou zeggen, aarzel niet maar maak een afspraak!

Wat is je naam? (verplicht)

Onderwerp

Wat is je emailadres? (verplicht)

Waar zou je het over willen hebben?

Wanneer mag ik jou terug bellen? Welke datum, welk tijdstip is handig?

Wat is je telefoonnummer?

Ik ga proberen jou te bellen op het tijdstip dat je noemt. We hebben in ieder geval snel contact. Voeg mijn emailadres infoadstukverder.nl vast toe aan je contactpersonen zodat e-mails van mij niet in je spam terecht komen. ad staat uiteraard voor @.

Volg en praat mee!
It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lees dit ook eens

Zal ik jou zelf even bellen?