Stuk Verder, waarom die naam?

Home / Stuk Verder, waarom die naam?

Als christelijke hulpverlener voor jongeren in Harderwijk heb ik mijn praktijk Stuk Verder genoemd. Want als jongerencoach breng ik je graag een Stuk Verder. Waarom heb ik die naam uitgekozen?

Bij één van mijn vorige werkgevers voerde ik iedere dag gesprekken met leerlingen en mentoren. Een van mijn kamergenoten merkte toen op dat ik wel erg vaak zei:

“En kan je weer een Stuk Verder zo”?

En ik doe het nog steeds. Gewoon omdat ik geloof dat jij zoveel kracht in je hebt dat je zelf weer een Stuk Verder kunt komen zonder dat je mij daar per se voor nodig hebt. Een gesprek werkt als een Eyeopener en als een zetje om over een drempel heen te komen. Een gesprek gaat kriebelen en als je jeuk hebt ga je krabben.

Een andere betekenis van Stuk Verder is dat mensen die ik spreek vaak zijn Stuk gelopen op iets wat is gebeurd of wat ze meedragen in hun leven. Ook als je Stuk bent kan je vaak gewoon weer Verder. Het zal wel moeten.

Christelijke hulpverlener voor jongeren in harderwijk, Apeldoorn, Uddel, Ermelo, ZeewoldeEn nog een betekenis is dat ik geloof dat alles wat wij meemaken op deze wereld niet gericht moet zijn op het hier en nu, maar op een Stuk Verder. Ik geloof dat we gemaakt zijn voor een wereld waarin alles perfect is. En juist daarom ervaren we zoveel pijn op deze aarde.

De naamgeving van mijn praktijk getuigt dus van mijn christelijke visie. Als christelijke jongerencoach of zo je wilt christelijke hulpverlener voor jongeren ga ik voor een eerlijke, rechtvaardige en pastorale benadering. We gaan geen theologische gesprekken aan maar als jij er voor open staat zullen we een Bijbelse insteek zeker maken.

Uiteraard ben ik er niet alleen voor christenen, zeker niet!

Een instelling brengt je een Stuk Verder

Mijn visie, missie en methodiek lopen dwars door elkaar heen. Ik hou er van om te zeggen dat ik een instelling heb: ik hou er van om op nuchtere wijze en zonder hoogdravende vaktaal en protocollen mijn werk te doen. Omdat ik geloof dat mensen in de hulpverlening juist Stuk lopen op hulpverleners die hoogdravend communiceren en indrukwekkende methodieken gebruiken die allemaal uiteindelijk op hetzelfde neerkomen.

Als ik dan een methodiek moet noemen waar ik van houd dan is het de Presentiebenadering. Ik herken daarin veel van wat ik zelf belangrijk vind. Zo ook de rehabilitatiemethodiek en natuurlijk de Kortdurende oplossingsgerichte hulpverlening/coaching. En regelmatig zal je mij betrappen op opmerkingen en gedragingen die passen bij Provocatieve therapie die bekend is van Dhr. Wijnberg.

Als christelijke hulpverlener voor jongeren in Harderwijk, Ermelo en andere plaatsen op de Veluwe wil ik helpen vanuit deze gedachten:

 • jongeren willen gehoord worden
 • (jonge) mensen willen handvatten krijgen in plaats van alleen maar vragen te moeten beantwoorden
 • jongeren, studenten, volwassenen komen om hulp vragen omdat ze het zelf even niet weten. Daarom moet je ze vragen stellen en soms ook de antwoorden invullen omdat je je als hulpverlener moet aanpassen aan de leerstijl van de ander. En tegelijk:
 • mensen die om hulp vragen zijn niet zielig en hoeven niet behandeld te worden als patiënt.
 • ouders willen betrokken worden
 • mentoren willen gesteund worden en bemoedigd: ze kunnen het best zelf!
 • mensen willen even een Stuk Verder geholpen worden en niet transformeren in een patiënt.
 • gehospitaliseerde hulpverleners zijn eng.

Maar ook:

 • hulpvragers moeten de juiste hulp krijgen
 • hulpvragers moeten serieus genomen worden, dus ik moet kwaliteit leveren
 • hulpvragers moeten niet opdraaien voor de kosten die ik maak voor het voeren van mijn praktijk

Als de hulpvrager aan het eind van ons contact zegt: ik kan weer een Stuk Verder ben ik tevreden.

En nu gauw terug naar waarvoor je hier kwam. Zoeken naar een jongerencoach waarschijnlijk? Of een inval leerlingbegeleider?

Volg en praat mee!
It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lees dit ook eens

 • Als christelijke hulpverlener ben ik ook jongerencoach voor reformatorische jongeren. Waarom moet ik dat nu zo expliciet benoemen? Je leest het in mijn blog.
 • Woorden die je gebruikt in één adem: jongeren vriendschap. Omdat veel jongeren bezig zijn met vriendschappen ontdekken en er soms ook echt mee kunnen zitten…
 • Wat ben ik? Jongerencoach, studentencoach en nuchtere hulpverlener in Harderwijk, online tekstenschrijver, inval leerlingbegeleider, freelancer, blogger, noem maar op. Maar dat weet je ondertussen. Nu…
 • Ik ben een christelijke jongerencoach in Harderwijk. Ik breng jou graag een Stuk Verder. Als jij je herkent in mijn aanpak en visie dan ben…

Comments are closed.

Zal ik jou zelf even bellen?