Op de plaats rust

Home / Onderwijs / Op de plaats rust

De zomervakantie breekt aan! Voor mij betekent het dat ik gedurende de zomervakantie even geen nieuwe cliënten ga aannemen. Een goede tijd om rust te nemen, na te denken en bij de kinderen te zijn. Dus even geen coaching en leerlingbegeleiding. Waarschijnlijk zullen er gedurende deze tijd ook even geen nieuwe blogs verschijnen.

Meer doen op gebied van leerlingbegeleiding

Ik merk dat de pagina’s over leerlingbegeleiding en studentenoaching steeds vaker gelezen worden. Dit hoort wel bij de verwachte ontwikkeling van het passend onderwijs. De begeleiding is eerst helemaal de school ingetrokken binnen veel onderwijsinstellingen. En langzamerhand komt de vraag naar leerlingbegeleiders die meer tijd en expertise hebben weer terug. Uiteraard gaat dit ook hand aan hand met het lerarentekort.

Ik zou erg graag weer meer samenwerken met mensen in het onderwijs. Tenslotte heb ik 8 jaar binnen de school gewerkt. De coaching is leuk maar werken bij de bron is eigenlijk nog interessanter. Neem gerust contact op voor het nieuwe jaar. Mijn mails blijf ik wel lezen.

Veel gelezen blogs over onderwijs en coaching

In deze vakantietijd schrijf ik waarschijnlijk geen nieuwe blogs. OF het moet zo vreselijk gaan jeuken ineens. Dus een mooi moment om even wat aandacht te vragen voor blogs die nu al heel veel gelezen zijn.

  • Scholen moeten niet te leuk doen met dit warme weer. Want voor heel veel kinderen is die grote leegheid zo vlak voor de vakantie helemaal niet fijn. Die leegheid staat niet in het blog, ik merk dat ik er zo een blog over zou kunnen schrijven. Waarom gaan de lessen niet gewoon door tot aan de vakantie?
  • Hoogbegaafde volwassenen deel 1. En dit blog wordt niet alleen gelezen maar ook regelmatig gedeeld. En wat ook heel leuk is, het boek wordt aangeschaft via de link in het blog. Met als resultaat dat ik mijn hostingkosten voor de site er ondertussen al uit heb.
  • Zelfdenkende leerlingen en falende eindexamenkandidaten is ook erg hot deze weken. Het gaat over leerlingen en motivatie.
  • Als docenten nou eens gewoon doen. Is een blog dat tot stand kwam na een coachingsgesprek met een jongen die van uitslapen een gewoonte gemaakt had. Onder schooltijd wel te verstaan. En de klemtoon in de titel mag je zelf bepalen. Maar de ondertitel is: ik vind school geen bal aan. En die twee titels hebben alles met elkaar te maken.
  • Praten met een spijbelaar is ook zo’n blog dat regelmatig gelezen en gedeeld wordt. Blijkbaar maakt het iets los bij mensen binnen het onderwijs. Wie weet kunnen we er samen eens iets mee doen.

Fijne vakantietijd allemaal!

It's only fair to share...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lees dit ook eens

  • Ja sorry, dit blog gaat weer over de docent. Daarna wordt het weer hoog tijd voor een blog over jeugd, jongeren, studenten en hulpverlening. De…
  • De kiemkracht van jongeren. Daar moest ik aan denken toen ik een beschrijving las over de kokosnoot. Vandaag is het namelijk de dag van de…
  • Op zoek naar een tijdelijke leerlingbegeleider of zorgcoördinator? Of is de relatie tussen u en de leerling zo verpest? Dan kan ik de leerling overnemen…
  • Zo rond de kerst komen de eerste waarschuwingen binnen bij leerlingen en studenten. Rapportenvergaderingen in het voortgezet onderwijs en besprekingen binnen de hogescholen zijn spannend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zal ik jou zelf even bellen?